F
Allah's The One
The Caliph



ツ Nurul Afina Binti Mat Nizan ツ
♥ 21 Years Old ♥
| Pharmacist To Be |
(✿◠‿◠)
Welcome !



Navigation Here



Story About Links Goodies

Life Quotes






My Post




Give An Applause


Hosting by Me
Skin Made by Aina Hanani
Background Made by Aina Hanani
Header Made by Aina Hanani
Best view in Google Chrome only
Cursor by Cursor 4U
Images by We ♥ It


Appreciate Your Own Life
Saturday, 10 December 2016 | 12/10/2016 | 0 Awesome!




Pharmacy . Ini Takdir Aku .
Wednesday, 4 May 2016 | 5/04/2016 | 0 Awesome!


Tadi rasa macam semangat nak type , tapi tetiba ja mood malas datang . (* ̄∇ ̄*)
Letak gambar je la senang . heee .

Dah la organic chemistry tak berapa nak score , dapat pulak Pharmacy , redha lah naakkkk .

Haha , first year pon aku dah rasa macam ape dah .

But ,
I'm starting to love pharmacy . Seriously . 








Study Study Study !
Saturday, 14 March 2015 | 3/14/2015 | 0 Awesome!


Assalamualaikum warahmatullah . Masaul Khair . ^^
Act , takdak idea nk type ape . Jadi biarkan gambar berbicara . 




Nota hati ; study , study jugak . Tapi sebelum tu tajdid  niat balik . Menuntut ilmu untuk Allah . Cari ilmu untuk Allah . Untuk kejar redha Allah .

Sebelum pergi kuliah , kelas atau sekolah , jangan lupa upgrade niat . Untuk Allah . Untuk Islam . Kenape perlu niat ? supaya benda yang kita buat tu tak jadi sia-sia .
Well said ," whatever you do , starts it with niat ."

Ah , satu lagi . Belajar belajar jugak . Tapi jangan lupa baca Quran . Walau sesibuk mana pon , jangan tak baca Quran . Istighfar selalu . Doa supaya Allah bersihkan hati kita .
Sebab ilmu ni suci , ilmu takkan bercampur dengan benda kotor .
So , cuci hati kita dulu , baru ilmu tu senang masuk . Insha Allah .



# moga Allah redha . Assalamualaikum . *lambai tangan* . 







Qawiy Lillahitaala , tajdid niat , sebar dakwah demi Allah . =)
Saturday, 3 January 2015 | 1/03/2015 | 0 Awesome!

Assalamualaikum w.b.t . Salam maulidur rasul untuk semua . Sollu ala nabiy . 
Allahumma solli ala Muhammad .
Allahumma solli ala Muhammad .
Allahumma solli ala Muhammad .

Act , sentap dengar Opick berbicara atas pentas dakwah Pencetus Ummah .
Satu benda yg aku ingat , " Bersyukurlah pada Allah , kerana tak semua orang boleh berbicara soal agama " .

Em em . re-check diri balik . muhasabah diri . Memang . memang tak semua hebat berbicara soal agama . *nangis

Aku , entahlah . kadang kadang aku putus asa dari medan dakwah . 
Mungkin sebab aku tak hebat berdebat soal agama .
Mungkin ilmu aku cetek sangat . sikit sangat .
Ya , aku malu , Malu dengan hamba Allah yang punya banyak ilmu agama .
Malu dengan Allah . sebab aku takda usaha nak cari ilmu .
Allah . Astaghfirullahalazim .

Tapi , aku akan usaha bangkit untuk Allah . Qawiy untuk Allah .
Sebab , ada satu benda asyik dalam fikiran aku .
Mungkin Allah nak bagi  jawapan , ketuk hati aku yang keras ni .

" Di akhirat kelak , Allah bakal tanya , semasa hidup apa yg aku dah buat untuk ummah ? "

Em , apa aku nak jawab . T__T
Jadi , aku kuatkan semangat aku , terus berjihad dalam dunia ni .
Walau perit , pedih , sakit .
Untuk Allah , Untuk Islam dan Untuk Ummah .

" ... jangan kamu berputus asa dari rahmat Allah . Sesungguhnnya Allah mengampuni semua dosa . Sungguh , Dialah Maha Pengampun , Maha Penyayang " |Az zumar : 53|


 





Segmen : Ayu Inshirah Mencari Rakan Blogger
Monday, 17 March 2014 | 3/17/2014 | 11 Awesome!

Assalamualaikum warahmatullah . =)

http://www.ayuinsyirah.my/2014/03/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html

Ohohohoii . Nak tambah follower jugak , bila lah nak sampai 1000+++
Okey . berangan . -,-

Anyone yang nak join segmen ni . Sila klik SAYA MAHU !

Anda berasal dari negeri mana ?
Saya blogger dari KELANTAN . ^^ 

Done. ^_^


Older Post