F
Allah's The One
The Caliph



ツ Nurul Afina Binti Mat Nizan ツ
♥ 21 Years Old ♥
| Pharmacist To Be |
(✿◠‿◠)
Welcome !



Navigation Here



Story About Links Goodies

Leave A Message





My Post




Give An Applause


Hosting by Me
Skin Made by Aina Hanani
Background Made by Aina Hanani
Header Made by Aina Hanani
Best view in Google Chrome only
Cursor by Cursor 4U
Images by We ♥ It


Pelapik Dagu Buatan Sendiri
Tuesday, 17 December 2013 | 12/17/2013 | 2 Awesome!

Hai . Assalamualaikum . Hari ini nak share macam mana nak buat pelapik dagu .
Sekarang , rata-rata kita boleh jumpa muslimah yang pakai tudung dengan pelapik dagu kan ?
Teringin nak pakai macam diorang ? Okey , Jom kita mula !


1. Beli skaf rambut


Anak anak muda biasanya suka pakai skaf rambut ni . Dan sememangnya banyak kegunaannya . Okey . Bila dah beli . Kita gunting skaf tu supaya menjadi dua .



2. Beli getah kain


Ni haa . Semeter pon dah cukup .



3. Sesuaikan dengan saiz muka .


Jahitkan getah kain tu pada hujung skaf rambut yang telah digunting tadi . Jahit dengan mesin jahit pon boleh , jahit dengan tangan pon boleh . Tapi kalau nak kemas , sebaiknya jahit dengan menggunakan mesin jahit . 
Sebelum jahit tu , sesuaikan dengan saiz muka kita dulu . Nanti terlebih ketat lah , terlebih longgar lah . Terus badmood .  Macam macam . -,-

Sekarang dah siap . Jadilah macam ni . TADAAA ! 


Bila kita gunting dua skaf rambut tadi , kita dah boleh buat dua pelapik dagu ! Yeah !

Senang kan ? Nak kena beli online . Susah , kena tunggu post lagi , bayar duit post lagi , bayar pelapik dagu tu lagi , kena pergi bank lagi , banyak hal betul lah ! >,<
Baik buat sendiri . 

Okey . Selamat berjaya ! 





Older Post | Newer Post