F
Allah's The One
The Caliph



ツ Nurul Afina Binti Mat Nizan ツ
♥ 21 Years Old ♥
| Pharmacist To Be |
(✿◠‿◠)
Welcome !



Navigation Here



Story About Links Goodies

Leave A Message





My Post




Give An Applause


Hosting by Me
Skin Made by Aina Hanani
Background Made by Aina Hanani
Header Made by Aina Hanani
Best view in Google Chrome only
Cursor by Cursor 4U
Images by We ♥ It


Hukum saling beri hadiah untuk boyfriend atau girlfriend .
Thursday, 11 July 2013 | 7/11/2013 | 5 Awesome!


Alhamdulillah . Hari ini Ramadhan yang kedua untuk Umat Islam . Semoga kita dilimpahkan rahmat oleh Allah SWT .

Okey pasal sambutan hari lahir . First , happy belated birthday to his mom , 7 July , may Allah panjangkan umurnya dalam kebaikan dan dikurniakan menantu-menantu yang solehah . hehehehehehe .

Straight to the point . Apa hukum memberi hadiah kepada boyfriend atau girlfriend ? haaaa , ni ramai yang tak tau . kononnya nak rapatkan hubungan kalau beri hadiah . Banyak la kau punya rapat hubungan . grrrrrrr .
Jika saling berbalas hadiah antara boyfriend dan girlfriend , maka hukumnya adalah HARAM ! Kenape kenape ? Let the story tells you . Aummmm . 

Atas bumi Allah , ada lah sepasang remaja ni . Seorang perempuan dan seorang lelaki . Senang cakap , pasangan couple lah . huh . Esok hari lahir si perempuan ni . Sebab sayang sangat , si boy ni cari lah hadiah yang paling besar untuk girlpren dye , beruntung perempuan tu kan .  
**********
Keesokan harinya , si boy ni dengan romantiknya kasi hadiah untuk girl ni . ape dye ? Sejambak bunga ros dan bear pink yang besar giler tu brooo . Apakah perasaan perempuan itu ?
Happy , sure makin sayang kan ? 


Ini lah yang Islam larang . Dah sah sah couple tu haram . Kau nak couple jugak . Apa sangat la sayang tu . Bila kita kasi hadiah untuk kekasih yang tak halal , makin membuak la perasaan tu . Makin sayang , makin susah nak lepas .

Mula - mula berkasih sayang seterusnya boleh membawa pada merangsang syahwat dan lebih teruk lagi berzina . Astaghfirullah .


Jangan lah buat benda yang Allah larang . Buat benda yang Allah suruh , kan berkat hidup tu .







Older Post | Newer Post