F
Allah's The One
The Caliph



ツ Nurul Afina Binti Mat Nizan ツ
♥ 21 Years Old ♥
| Pharmacist To Be |
(✿◠‿◠)
Welcome !



Navigation Here



Story About Links Goodies

Leave A Message





My Post




Give An Applause


Hosting by Me
Skin Made by Aina Hanani
Background Made by Aina Hanani
Header Made by Aina Hanani
Best view in Google Chrome only
Cursor by Cursor 4U
Images by We ♥ It


Ada Apa Pada Nama ?
Friday, 30 August 2013 | 8/30/2013 | 2 Awesome!

Salam pagi Jumaat yang cukup cukup indah . =)
Well , ada apa pada nama ? Setiap nama ada maksud kan ? Tapi maybe sesetengah daripada hamba Allah ni diberi nama yang cukup powerful , sampai tak tau makna apa . takpe . sabooo je laa . 
Nabi Muhammd SAW berpesan , ' Panggillah nama seseorang dengan nama yang mereka sukai . Sesungguhnya di akhirat kelak , Allah pula akan memanggil kita dengan nama yang kita suka . '

See , sweet kan Allah . Siap panggil kita dengan nama yang paling kita suka . Tapi ingat , jika kita memanggil seseorang dengan nama yang mereka tak suka , bayanglah apa jadi . Nak ke Allah panggil kita dengan nama yang kita benci ? Tak nak kan ..

Okey , kasi mudah la . Jangan lah kita paggil seseorang berdasarkan fizikal mereka , 'hey gemok !' atau perkataan perkataan mencarut . Termasuklah @#$%^&* . LOL . 

Nama itu tersangatlah indah . Bersyukurlah kita ada nama . Kalau takde nama camne ye ? 
So , start today , panggillah sahabatmu dengan nama mereka . Nama itu juga sebagai doa . 

Sebagai contoh , my name . Afina . It is mean , ' pemaaf ' . Bila setiap orang panggil nama 'Afina' , alamak ai , memang pemaaf sungguh la . 

Okey okey okey . Ingat . Kita ikut cakap Nabi maknanya kita sayanggggg Nabi kita . Jadi , fikir-fikirkanlah dan selamat beramal . ^___^





Older Post | Newer Post